Zondag 28 november was het dan eindelijk zover: de allereerste Bewonersvergadering Rode Olifant! Super dat alle negen (toekomstige) bewoners aanwezig waren. Het werd een hele gezellige en nuttige middag.  We zijn gestart met een lekkere lunch en daar werd al flink gepraat en gelachen. Nadat iedereen had geholpen met het afruimen van de tafel, openden Hans Peter (vader Hanna ) en Ardi (moeder Mats) de officiële vergadering. Gestart werd met een rondje waarin iedereen even wat kon vertellen. Duidelijk werd dat iedereen er naar uitkijkt om in Delft te gaan wonen, maar ook vindt iedereen het best wel spannend…  Heel begrijpelijk, want het is ook een grote stap! Er werd geïnteresseerd naar elkaar geluisterd, dat was mooi om te zien.

Hoofdonderwerp van de vergadering waren de huisregels. Zoals een van de bewoners aangaf ‘we gaan niet op onszelf wonen, we gaan samen wonen!’.  En dan moet je wel wat afspraken maken met elkaar. Bijvoorbeeld over dat je niet zomaar bij iemand naar binnen mag lopen. Of dat als je samen aan de eettafel zit, je niet voortdurend op je mobiele telefoon zit.  Zo hebben we de huisregels goed met elkaar doorgesproken, en een aantal wat begrijpelijker verwoord en aangevuld. Fijn om te zien hoe iedereen inbreng had in de discussie! Daarna hebben we nog even naar de website van Rode Olifant gekeken, en was het vervolgens tijd voor koffie, thee en een heerlijk stuk taart, gebakken door Adrienne (moeder Vivian). Gelukkig was het buiten droog geworden, en konden we de geslaagde eerste bewonersvergadering afsluiten met een groepsfoto in de tuin: een kleurige, vrolijke en complete (!) groep van toekomstig bewoners van de Rode Olifant. De volgende vergadering is in januari, en dan staan onder andere de volgende onderwerpen op de agenda:  hoe gaan we feest- en verjaardegen vieren en wat doen we met de vakanties. Belangrijke zaken!